De navolgende bepalingen zijn door Tsjecho Reizen zelf vastgesteld.
Hierover heeft geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Consumentenvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.

Reserveringskosten

Per reserveringsbevestiging brengen wij € 15,- reserveringskosten in rekening.

Alles via mail, snel en gemakkelijk

Tsjecho Reizen stuurt de benodigde documenten na boeking via e mail. Binnen een weken na boeking ontvangt u van ons een e-mail waarmee u inlogt, de factuur kunt bekijken en, indien gewenst, deze kunt afdrukken. Na ontvangst van de volledige betaling ontvangt u een week voor vertrek een e-mail voorzien van inlognaam en pincode. Hiermee kunt u uw reisbescheiden via mail ophalen. Indien u deze mogelijkheid eerder wenst dan verzoeken wij u dit bij boeking te melden. Het is belangrijk dat u uw reisbescheiden voor vertrek goed doorleest! Indien de informatie op de voucher afwijkt van hetgeen u gereserveerd heeft dan dient u dit terstond aan Tsjecho Reizen kenbaar te maken.

Aansprakelijkheid activiteiten klanten

De klant is zich bewust van het feit dat deelneming aan activiteiten van lokale agenten, voor hem/haar als voor derden, alsmede voor zijn/haar goederen en/of goederen van derden- , risico’s voor schadeletsel, schaden en gevolgschade daaronder begrepen inhoudt - Deze risico’s zijn uitdrukkelijk voor eigen rekening.

Aansprakelijkheid van Tsjecho Reizen

Tsjecho Reizen tracht de plaatsbeschrijvingen/ accommodaties/ beschrijving van de ligging zoveel mogelijk op juistheid te controleren. Er kunnen zich, buiten haar medeweten, tussentijdse veranderingen voordoen waarvoor Tsjecho Reizen geen aansprakelijkheid kan aanvaarden. Tsjecho Reizen kan geen verantwoordelijkheid dragen voor situaties waar overmacht een rol speelt zoals b.v.: oorlogsgeweld, extreem slechte weersomstandigheden, bouwactiviteiten, natuurrampen en opgelegde verboden door overheid. Voor schade, verliezen en ongelukken tijdens de vakantie kan Tsjecho Reizen geen aansprakelijkheid aanvaarden. Tsjecho Reizen is niet aansprakelijk voor het niet goed uitvoeren van de huurovereenkomst, indien en voor zover de tekortkomingen in de uitvoering toe te schrijven zijn aan de huurder. Indien Tsjecho Reizen jegens de huurder aansprakelijk is voor derving van vakantiegenot, bedraagt in alle gevallen de vergoeding ten hoogste de huursom. Dit geldt ook indien de huurder schade lijdt in de uitoefening van zijn of haar beroep of bedrijf.

Vervoer

Tsjecho Reizen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van eigen vervoer naar de bestemming. Voor een goede voorbereiding m.b.t. tot uw reis verwijzen wij u naar de anwb voor gedetailleerde informatie.

Brandveiligheid

De veiligheidsnormen liggen in het buitenland meestal lager dan die in Nederland. Wij dringen er bij onze accommodaties op aan te voldoen aan de recommandaties van de Europese Commissie op gebied van de brandveiligheid. Echter op de uitvoering hiervan kunnen wij geen invloed uitoefenen omdat wij afhankelijk zijn van lokale wetten en normen die van toepassing zijn. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Werk in uitvoering

Het kan voorkomen dat er in de buurt van uw vakantieverblijf wordt gewerkt (bouwactiviteiten/weg op brekingen). Wij kunnen voor eventuele geluidsoverlast geen verantwoordelijkheid aanvaarden en zijn niet in staat zijn dergelijke werkzaamheden stil te leggen.

Infrastructuur

In Tsjechië is de infrastructuur nog niet vergelijkbaar met Nederland. Zo kan het voorkomen dat b.v. de toevoer van elektriciteit en/of water enige tijd te wensen overlaat. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vertragingen

Vertragingen kunnen ontstaan door het drukke (lucht) verkeer, stakingen, extra veiligheidscontroles, weersomstandigheden, technische redenen, te laat gearriveerde medepassagiers etc. etc. Wij kunnen hier geen aansprakelijkheid voor aanvaarden, noch voor het evt. missen van aansluitend vervoer, afhalers en extra kosten. Bij het in ontvangst nemen van de tickets accepteert u de condities van de vervoersmaatschappij.

Energie en water verbruik bij huur van vakantiewoningen / appartementen (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

Verbruik van water en elektriciteit is bij de prijs inbegrepen indien niet anders vermeldt. De kosten voor energieverbruik in Tsjechië zijn hoger dan in Nederland. Wees dus bewust met het verbruik van verwarming, warm water en verlichting! In gevallen van onnodig verbruik van warm water en elektriciteit kan de eigenaar in overleg om een toeslag vragen. Brandhout voor de open haard is meestal tot een bepaalde hoeveelheid gratis.

Verblijfsvoorwaarden

Gebruik van de accommodaties is uitsluitend voorbehouden aan de deelnemers die vermeld staan op de reserveringsbevestiging. Als dit niet het geval is dan kan verbreking van de huurovereenkomst het gevolg zijn waarbij recht op schadevergoeding niet mogelijk is. Evt. (huis)regels zijn onverbrekelijk onderdeel van de huurovereenkomst en dienen strikt te worden nagekomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het in sommige accommodaties geheel of gedeeltelijk niet is toegestaan om te roken.

Waarborgsom bij huur van huis of appartement (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

Huurders van woningen en appartementen dienen bij aankomst een waarborgsom te betalen. Voor accommodaties geschikt voor maximaal 10 personen bedraagt deze € 100,-. Bij betrekking van een accommodatie geschikt voor meer dan 10 personen dient € 200,- te worden betaald. Indien de huurder de borg niet betaald dan kan de accommodatie geweigerd worden. De waarborgsom dient betaald te worden in euro’s. Bij het verlaten van de woning wordt de waarborgsom, minus eventuele schade, aan de huurder terugbetaald. Bij constatering van schade heeft de eigenaar het recht dit schadebedrag te verrekenen. Indien de huurder zonder kennisgeving de accommodatie verlaat dan wordt de borg niet terugbetaald. Het is niet toegestaan de accommodatie on afgesloten achter te laten. Tsjecho Reizen is in geval van geschillen hierover geen partij en niet verantwoordelijk voor terugbetaling van de waarborgsom.

In uitzonderingsgevallen is het mogelijk dat Tsjecho Reizen bemiddelt in het terugvorderen van de borg. Hiervoor worden echter € 20,- adm. kosten in rekening gebracht.

Eindschoonmaak bij huur van huis of appartement (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

Er wordt bij boeking van een vakantiehuis eenmalig € 50,- schoonmaakkosten gerekend (indien in prijslijst vermeldt). De accommodatie dient echter door de huurder in goede staat te worden gehouden en bij het einde van het verblijf te worden achtergelaten waarbij de volgende huishoudelijke werkzaamheden door de huurder dienen te worden verzorgd; keukeninventaris schoon opbergen, de open haard (indien van toepassing) legen, koelkast en diepvriesvak legen, inventaris op originele plaats terugplaatsen, vuilnisbakken legen en het huis netjes achterlaten. Indien bij de sleuteloverdracht blijkt dat de woning niet conform bovenstaande punten is achtergelaten dan kan de verhuurder € 20,- schoonmaakkosten in rekening brengen.

Toeristenbelasting

Hoewel er nog niet overal toeristenbelasting wordt geheven dient u er wel rekening te houden. Deze dient u ter plaatse te voldoen en bedraagt nooit meer dan € 1,-- per persoon per dag.

Huisdieren

Indien accommodaties een huisdier toestaan dan is slechts één huisdier toegestaan. Het meenemen van een 2e huisdier is op aanvraag. Tsjechië stelt bepaalde inentingen voor uw huisdieren verplicht. Raadpleeg hiervoor uw dierenarts. Huisdieren dient u altijd bij reservering op te geven. Het restitueren van betaalde gelden voor de hond, omdat deze bijvoorbeeld niet meegaat zal bij annulering niet geschieden. Indien de toeslag voor de hond niet in de prijslijst staat is de basistoeslag van € 35,- per week van toepassing.

Aankomst en vertrek vakantiehuizen en appartementen (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

De woningen worden minimaal 7 nachten verhuurd. In het hoogseizoen van zaterdag tot zaterdag. Appartementen zijn per nacht boekbaar (m.u.v. hoogseizoenweken). Aankomsttijd van de woningen/appartementen is tussen 15.00 en 18.00 uur. Men dient de woningen/ appartementen te verlaten voor 10.00 uur. Mocht het niet mogelijk zijn om tijdens de aankomsttijd te arriveren dan dient u de accommodatieverschaffer hiervan tijdig op de hoogte te stellen. Indien u van deze aankomst dag en tijden op eigen initiatief afwijkt zonder de eigenaar hierover te informeren dan kunnen hiervoor kosten doorberekend worden. In het buitenseizoen is het eveneens bij woningen mogelijk van de zaterdag af te wijken door b.v. 10 dagen te boeken. Informeer naar de mogelijkheden.

Aankomst en vertrek hotels en pensions

De aankomsttijd van de hotels en pensions is na 14.00 uur. Men dient de hotels en pensions op de dag van vertrek voor 10.00 uur te hebben verlaten. Mocht het niet mogelijk zijn om tijdens de aankomsttijd te arriveren dan dient u de accommodatieverschaffer bijtijds op de hoogte te brengen. Het telefoonnummer staat vermeld in uw voucher.

Transferkosten

Voor alle reizen in dit programma is uw transfer, dus vervoer van de bus parkeerplaats of luchthaven naar de door u gereserveerde accommodatie v.v. niet inbegrepen in de reissom.

Reisdocumenten en reisbescheiden

U bent verplicht om te reizen met de benodigde reisdocumenten, uw rijbewijs en groene kaart. De reisbescheiden dient u goed voor vertrek te controleren. Heeft u vragen hierover, neemt u dan direct contact op. Mocht u uw vakantieadres niet kunnen vinden, neem dan contact op met Tsjecho Reizen. Tsjecho Reizen is niet aansprakelijk voor schade en/of kosten die het gevolg zijn van het ontbreken van (geldige) documenten.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van accommodaties wordt dagelijks bijgewerkt. Voor fouten bij de invoer en verwerking van deze data zijn wij niet aansprakelijk. Mocht een accommodatie onverhoopt hierdoor toch bezet zijn dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd. Wij bieden u uiteraard een alternatieve mogelijkheid aan.

Annuleren van vliegtickets

Voor het annuleren van bestelde vliegtickets geldt het volgende:
Annuleringskosten 100%.

Onderstaande punten van de reserveringsvoorwaarden maken eveneens onverbrekelijk deel uit van onze informatiepagina Tsjechië.

Toeslagen en kortingen

Veel hotels en pensions geven kinderkortingen. Kinderkorting is niet mogelijk in combinatie met andere kortingen en is alleen van toepassing, als kinderen op de kamer of in het appartement met 2 volwassenen verblijven. Wanneer een persoon gratis verblijft wordt er € 35,- administratiekosten in rekening gebracht. Over het algemeen dient u het kinderbedje zelf mee te nemen. De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend. Kortingen die gegeven worden aan volwassenen en kinderen zijn niet van toepassing op halfpension toeslag. Bij reservering van een één persoonskamer is meestal een toeslag van toepassing.

Ligging woningen (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

Veel van onze vakantiewoningen zijn geselecteerd op een landelijke ligging. In Tsjechië bestaat een dorp soms maar uit 5 of 10 huizen. Tevens kan het zijn dat uw mobiele telefoon niet overal werkt en dat de winkels niet altijd op loopafstand bereikbaar zijn. Indien niet anders vermeld kunt u direct bij de woning parkeren.

Interieur woningen/appartementen (aanbod zie www.tsjechoreizen.nl)

Alle woningen en appartementen zijn veelal eigendom van particulieren dus naar eigen smaak ingericht in de stijl van het land. De bedden zijn in Tsjechië vaak iets harder. Bij melding van bewoning van een verdieping of een gedeelte dan kan het overige gedeelte bewoond zijn door de eigenaar. Het kan nog wel eens voorkomen dat woningen voor westerse maatstaven wat eenvoudig zijn, in dat geval hanteren wij in de beschrijving de term standaard/eenvoudig. Bij een smaakvolle inrichting kunt u een leuke inrichting met spulletjes van de eigenaar verwachten. Een luxe en topbestemming is een volledig, naar westerse maatstaven, ingerichte accommodatie. In het algemeen is het aantal stoelen dat aanwezig is in de woning niet toereikend voor het maximaal toegestane aantal personen. Als er een TV aanwezig is, dan kunt u alleen Tsjechische zenders ontvangen. Bij TV met satelliet ontvangst kunnen ook Duitse en Oostenrijkse zenders ontvangen worden. Een sauna kan tegen een kleine vergoeding gebruik worden. De accommodaties beschikken uiteraard over sanitaire voorzieningen zoals o.a. toilet, douche en/of bad en wastafel.

De keuken is compleet ingericht echter de keukenbenodigdheden kunnen eenvoudig zijn. Het is mogelijk dat in een accommodatie een tweepits kookstel is in plaats van een vierpits. Een koelkast, gas- of elektrisch fornuis en servies goed is aanwezig. Indien er een koffiezetapparaat, waterkoker of magnetron aanwezig is dan wordt hiervan speciaal melding gemaakt. Appartementen zijn vaak uitgerust met keukenblok of kitchenette. Ze bieden geen gelegenheid om uitgebreid te kunnen koken maar volstaan voor een eenvoudige bereiding. Bij melding van woonkeuken: is de woonruimte en keuken gecombineerd. Bij melding van woon/slaapkamer: is de woonruimte en slaapruimte gecombineerd. Indien bij een accommodatie b.v. staat 5-7 personen dan betekent dit dat de woning ideaal is voor 5 maar slaapplaatsen heeft voor 7 personen. Als u iets mist meldt dit dan meteen bij de verhuurder of het sleutel adres. Hiermee voorkomt u dat een klein gemis uitgroeit tot een grote ergernis.

Beddengoed – Linnengoed bij huur vakantiehuis of appartement

Bij verblijf in een vakantiehuis of appartement dient u keukenlinnen zelf mee te nemen. Dekbedden/bedlinnen/dekens zijn aanwezig.


Hotels en pensions

Bedlinnen en handdoeken zijn hier aanwezig. Het kan voorkomen dat de wisseling van handdoeken niet iedere dag plaatsvindt. Wij adviseren u daarom enkele handdoeken zelf mee te nemen. Restaurant- of gezamenlijke ruimtes zijn niet 24 uur per dag geopend. U kunt bij de receptie of eigenaar informatie verkrijgen over de exacte openingstijden.

Verzorging

Logies - Verzorging van alleen logies.

Logies en ontbijt - De verzorging begint met het ontbijt op de tweede dag in uw hotel en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag.

Halfpension - U geniet ontbijt en diner. Deze begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een keuzemenu.

Parkeerkosten

Diverse accommodaties beschikken over betaalde parkeergelegenheid voor de auto. Wij kunnen u echter geen exacte (c.q. bindende) informatie verstrekken met betrekking tot het bedrag, dat u dient te betalen voor het gebruik van een parkeerplaats. Deze kosten worden vastgesteld door de accommodatieverschaffer of gemeente en hierop hebben wij geen invloed. Parkeren geschiedt altijd op eigen risico.

Gebruik faciliteiten

Bij veel accommodaties kunt u gebruik maken van bepaalde faciliteiten zoals b.v. een zwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte e.d. Dit wil echter niet zeggen dat deze faciliteiten 24 uur per dag geopend zijn en gratis beschikbaar zijn. Informeer altijd ter plaatse naar de mogelijkheden en openingstijden. Bovendien is het doorgaan ervan afhankelijk van belangstelling en evt. m.b.t. een buitenzwembad afhankelijk van de buitentemperatuur. Ook kan het voorkomen dat bijvoorbeeld een winkel of restaurant (nog) niet open is, om enige reden niet benut kan worden of dat faciliteiten na het verschijnen van deze brochure verkocht of verpacht zijn aan derden. Onze organisatie is niets aan te rekenen m.b.t. foto’s, folders en ander voorlichtingsmateriaal, voor zover door derden uitgegeven.

Vervoer golfbag
Indien u vliegt dan is per persoon het vervoer van 1 golftas met 14 clubs en een paar golfschoenen toegestaan. Hiervoor betaald u extra. Dit dient vooraf geregeld en gereserveerd te worden. Voor het vervoer van uw golf bag adviseren wij u een beschermhoes om uw clubs te doen. Het tarief van dit vervoer wordt door ons van te voren in de offerte meegenomen.


Uw starttijden
Starttijden reserveren is een enorme klus die wij u graag uit handen nemen. Overleg met uw reisgenoten hoe laat u wilt golfen en geef dit bij boeking aan ons door. Wij reserveren dan de starttijden die het dichtst bij uw voorkeur en in ieder geval tussen 08:30 en 14:30 uur (periode april - oktober) of 08:30 en 13:00 uur (periode november - maart) liggen. Starttijden die binnen deze marge vallen worden als acceptabel beschouwd en kunnen niet kosteloos gewijzigd worden. Houdt u er rekening mee dat voor sommige banen een toeslag geldt.

Ook buggy's kunnen wij voor u reserveren, maar nooit garanderen (ook indien op medisch advies) aangezien wij geen controle hebben op defecten, lege accu's of dubbele reserveringen. De buggy's dient u ter plaatse te betalen. Het niet kunnen spelen als gevolg van weersituaties, invallen van de duisternis en/of onderhoud geeft geen recht op restituties van greenfees.

N.B. Op steeds meer banen zijn soft spikes verplicht. Wij gaan ervan uit, dat u op soft spikes speelt.


Kennelijke fouten of vergissingen in de beschrijving of prijzen van de door Tsjecho Reizen aangeboden accommodaties binden Tsjecho Reizen niet.

Ondanks de grote zorgvuldigheid bij het samenstellen van onze website kunnen er fouten in voorkomen. Tsjecho Reizen stelt zich hiervoor niet aansprakelijk.

Foto presentatie internet

De bij de accommodaties geplaatste foto’s dienen uitsluitend om een idee te geven van de accommodatie en de omgeving. Omdat niet ieder appartement of hotelkamer gelijk is, kan het voorkomen dat de ter plaatse verkregen accommodatie afwijkt van de foto in de gids.

Golfreizen

Liever een vakantiehuis of appartement nabij de golfbaan? Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

 

Bekijk alle golfreizen
Hotel Golf Superior
Bekijk reis

5 dagen Praag, pakket H

4 nachten hotel Golf Superior**** Spelen op drie verschillende golfbanen € 269,- p.p. inclusief ontbijt op basis van 2 pers. kamer

Hotel Vitkova Hora
Bekijk reis

8 dagen West & Zuid Bohemen, pakket E

Hotel Vitkova Hora*** - 4 overnachtingen Hotel Rajsky*** - 3 overnachtingen Spelen op 4 verschillende golfbanen € 349,- p.p. inclusief ontbijt op basis van 2 pers. kamer

Foto hotel Rajsky
Bekijk reis

5 dagen Zuid Bohemen, pakket C

4 nachten hotel Rajsky - Cesky Krumlov Spelen op 2 twee golfbanen € 179,- p.p. inclusief ontbijt op basis van 2 pers. kamer

 

City en Golf

Wat dacht u van de combinatie Stadsbezoek en Golf? city en golf2
Lekker genieten van de cultuur, sfeer en drukte van “de Gouden stad Praag” en tegelijkertijd in alle rust kunnen golfen op een prachtige locatie. Tsjecho Reizen biedt u die mogelijkheid!
city en golfU reserveert al een 5 daagse golfvakantie voor € 239,- per persoon inclusief 4 overnachtingen in Praag, een kleine stadstour in Praag en 2 dagen golfen op de 18 holes Radecky Course en de 18 holes D’Este course op de Golfbaan Konopiste. Deze bereikt u al op 40 km afstand van Praag. Het Golfresort beschikt over 36-holes. De 'oude' 18-holes Radecky course (PAR 72) en de 'nieuwe' 18-holes D' Este course (PAR 72). Voor de beginners is er een 9-holes "Public Course" (PAR 30). Een schitterend romantisch clubhuis, gevestigd in een 10 e eeuws gerenoveerd kasteel, is gelegen midden op de Golfbaan. Het kasteel heeft veel authentieke details behouden en biedt veel oefenfaciliteiten. Het is omringd door glooiende velden en meertjes. Vanuit het restaurant van het hotel geniet u van een prachtig uitzicht op de baan.

Bekijk dit arrangement.

sticky video