Loket Kasteel

Prachtige loofbossen en meren staan synoniem voor dit prachtige natuurgebied. Een ware lusthof dat op één dag rijden van Nederland ligt, pal over de Duits-Tsjechische grens. Het is een prachtige landstreek die een heilzame werking heeft op lichaam en geest en waar het geneeskrachtige water rijkelijk vloeit. Het Boheemse woud met zijn unieke vegetatie verkeert in uitstekende conditie doordat het jarenlang verboden gebied is geweest.

Adrspach rotsstad

Deze populaire regio gelegen ten oosten van het Reuzengebergte kenmerkt zich door haar bijzondere natuurparken. Het landschap is dan ook één van de grootste attracties van Oost-Bohemen. Van uitgestrekte vlaktes, heuvelachtige landschappen en tot bergachtige gebieden. De rotsformaties in Ceský Raj en Adrspach behoren tot de mooiste van Centraal-Europa. De hoofdstad van Oost-Bohemen is Hadrec Králove en ligt in het midden van de streek. De renaissancestad Litomysl is een must voor iedereen.

Reuzengebergte hoogste bergtop Snezka

Het Reuzengebergte, ofwel Krkonose gebergte, is een zeer populair grensgebergte bij toeristen. Dit gebergte sterkt zich 35 km langs de Pools-Tsjechische grens uit. Dit beschermde Nationale Park is één van de grootste in Midden Europa en is in 1963 geopend. Het park heeft een oppervlakte van 36.300 ha, onderverdeeld in 12 natuurreservaten. Met zijn 1602 m is dit de hoogste top van het Reuzengebergte en van heel Tsjechië. De top is bereikbaar per kabelbaan vanuit Pec pod Snezkou, de belangrijkste wintersportplaats.

Praag Karelsbrug

Praag is dé toeristische trekpleister van Tsjechië. Deze 'Gouden Stad' staat niet voor niks in de top tien lijst van meest bezochte stad in Europa. Centraal Bohemen is het gebied rondom Praag en kenmerkend voor deze streek zijn de diepe rivierdalen, de historische steden en de spectaculaire kastelen.

Hluboka_Zuid-Bohemen

In het zuidwesten van Tsjechië is het gebied Zuid-Bohemen, 950 km van Utrecht. Deze bos- en waterrijke streek kenmerkt zich door haar vele pittoreske stadjes, mooie kastelen en waar de Moldau ontspringt en zich verbreedt tot het Lipno Meer. In Zuid-Bohemen is ook het Boheemse Woud ofwel Sumava gebergte te vinden. Een populair gebied om te wandelen en fietsen vanwege het afwisselende landschap. Naast de vele mooie natuurgebieden zijn kastelen als Hluboka en Orlik populaire bezienswaardigheden. En niet te vergeten de fotogenieke stadjes Cesky Krumlov en Telc.

Noord-Bohemen, Cesky Raj

Noord-Bohemen is een schitterende streek met indrukwekkende natuurgebieden. Het "Tsjechisch Zwitserland" staat bekend om haar fascinerende natuur en rond de Elbe zijn er rotsformaties te vinden en grotten. Aan kastelen en burchten heeft deze streek ook geen gebrek. Op spectaculaire plekken zijn burchten en kastelen gebouwd.

Natuur
De populaire plaats Liberec staat bekend om het "Duinrell" van Tsjechië. Hiervan kunt u het prachtige natuurgebied "Tsjechisch Zwitserland" bezoeken, dat uitnodigt tot het maken van heerlijke wandel- en/of fietstochten. Hier moet u absoluut kennis maken met grotten waar u met bootjes doorheen kunt drijven.

Moravië kasteel Znojemsko

Moravië is een afwisselend uitgestrekt bosrijk gebied gelegen 50 km ten oosten van Praag. Deze streek beschikt over lieflijke dorpen, historische steden, indrukwekkende kloosters, kastelen en paleizen. De heuvels en bossen van Zuid-Moravië lijken op die van Bohemen, maar met name het zuidelijke deel is platter en weidser. De vele wijngaarden in het zuiden wijzen op een lange traditie van wijnmaken. In het noorden zijn de prachtige bergketens Jeseníky en Beskydy. Moravië is tevens rijk aan een vele grotten. De grotten van de Moravische Karst zijn een doolhof van ondergrondse koepels, gangen en kloven. Hier stroomt tevens de langste ondergrondse rivier van Tsjechië waar je met een bootje de grot kan bezoeken.

sticky video