Golfbanen

foto Golf Resort Frantiskovy Lazne

Golf Resort Frantiskovy Lazne is geopend in september 2003 en bevindt zich op ongeveer 45 km van Kuuroord Karlovy Vary. Het is een goed onderhouden glooiende 18 holes baan met overdekte driving range, putting green en chipping green. De baan is gesitueerd in de prachtige en beschermde omgeving van Hazlov - Ovcin. De Engels - Duitse Architecten Peter Wolker en Heinz Fehring hebben de baan volledig weten te integreren in de wonderschone natuurlijke omgeving. Door de vele bossen, indrukwekkende oude bomen en natuurlijke vijvers lijkt de baan ouder dan zij in werkelijkheid is.

foto Golfbaan Hluboka nad Vltavou

De golfbaan van Hluboka bevindt zich in een schitterende natuurlijke omgeving midden in Zuid Bohemen, onder het bekende kasteel Hluboka. De golfclub Hluboká nad Vltavou werd opgericht in het jaar 2000. Op een oppervlak van 68 ha is een 9 en 18 holes baan gerealiseerd, ook is er een driving range aanwezig. Uiteraard beschikt ook dit golf resort over een sfeervol clubhuis waar u volledige golfuitrusting kunt huren. Chipping green, putting green en driving range aanwezig. Er worden hier ook regelmatig golftoernooien georganiseerd.

foto Golf Resort Frantiskovy Lazne

Golf Resort Karlovy Vary is gelegen 6 km van het centrum van Karlovy Vary en is opgericht in 1996 door belangrijke lokale bedrijven met als doelstelling om het sporten en vrije tijdsactiviteiten te stimuleren rond de golf sport. De 18 holes championship course is in 1933 al aangelegd. De goed onderhouden bosrijke glooiende golfbaan is zeer populair onder de golffanaten, prachtig gebouwd en voorzien van een mooi clubhuis. Door diverse reconstructies is golfclub Karlovy Vary één van de meest prestigieuze Europese golfondernemingen geworden. Onlangs is er een relax centrum geopend met sauna en jacuzzi.

Golf Club Kynzvart

Golf Club Kynzvart is in de stijl van een klassiek parkland. Tijdens het golfspel wordt u dan ook niet gestoord door verkeer en stadsgeluiden. Geef uw ogen de kost en geniet van het uitzicht op de onaangetaste, liefelijke landstreeek van het Tsjechibeiers grendsgebied, zonder schouwen, fabrieken, hoogspanningskabels of andere storende elementen. Het golfterrein is als een charmante vrouw, die de kunst verstaat zich uit te dossen met bijzondere antieke familiejuwelen.

Astoria Golf Club Cihelny

Golfbaan Cihelny bevindt zich in een prachtig dal bij de rivier Teplá en behoort tot de mooiste banen van Tsjechië. Het is gesitueerd 8 km van het wereldberoemde kuuroord Karlovy Vary op de route naar kuuroord Marianske Lazne. De 18 holes championship course is ontworpen door Gary Player. Tevens kan er een Pitch and Put Course gespeeld worden (par 44). Golfbaan Cihelny behoort tot één van de grootste oefen arealen van Europa en beschikt het over een driving range, putting- en chippinggreens en oefenbunkers. Het in 2003 geopende modern ingerichte clubhuis is voorzien van een restaurant, bar, ruim terras, shop en kleedruimtes.

Golf Club Sokolov

Deze golfbaan ligt 430 m boven de zeespiegel en bestrijkt een gebied van ongeveer 100 Ha. Het verschil tussen het hoogste en laagste punt is 42 m. De weersomstandigheden garanderen een lang golfseizoen. De golfbaan maakt deel uit van een 200 Ha groot sportgebied in de buurt van het Michal waterreservoir. De baan is omgeven door een recentelijk aangelegd bosrijk park en dierentuin. In de lente van 2005 is er een golf academie geopend welke is voorzien van een ballenkanon, putting greens, chipping greens en verhuur van golfmateriaal.

Royal Golf Club Marianske Lazne

De golfbaan van Marianske Lazne is typerend voor de Schotse en Ierse golfarchitectuur eind 19e eeuw. De baan ligt 787 meters boven de zeespiegel, dat onder gezag van een Schotse Hertog is gebouwd in 1905 is geopend en daarmee de oudste golfbaan van Tsjechie is. Het vormt een begrensd gebied. Slechts holes 2 en 3 gaan buiten de golfbaangrenzen. De greens zijn vrij klein en goed beschermd door bunkers vooral vergeleken met onlangs gebouwde golfbanen. Het grootste deel van de golfbaan ligt op een zeer fraai terrein.

Golf Resort Karlstejn

Deze golfbaan is in 1993 geopend en is ontworpen door het Canadese duo Les Furber en Jim Eremko. Deze baan is mooi aangelegd met als decor het unieke landschap en kasteel Karlstejn.  De omgeving voorziet in een oase van rust met toch het vertier van de “gouden stad Praag” binnen bereik. Het heuvelachtige bosrijke gebroken terrein, de natuurlijke kloven, twee meren en de vele bunkers zorgen voor prettige golf condities die voldoen aan eisen van ervaren golfers. Niet voor niets is de baan ontworpen met “easy bogey but difficult birdie” als uitgangspunt. Naast golfen kunt u heerlijk eten of genieten in het welness-centre

Golfclub Český Krumlov

Golfclub Český Krumlov is gelocaliseerd in de omgeving van het kleine dorp Svachova Lhotka, nabij het unieke en historische Unesco beschermde Český Krumlov. U golft slechts een paar kilometer van de Oostenrijkse grens. Deze opmerkelijke golfbaan met spectaculaire landschappen is zeer afwisselend. Gesitueerd slechts 4 km van de stad loopt de golfbaan langs de rivier Vltava door een prachtig bebost terrein. In de herfst van 2006, werden de eerste negen holes opengesteld voor het publiek.

Golf Club Podebrady

Deze golfbaan bestaat sinds 1961 en is gelegen in de spa stad Podebrady, slechts 30 auto minuten van Praag. Hij ligt aan de oevers van de rivier Labe en ontworpen door de architecten Wagner en Havelka. Deze baan biedt een veelzijdigheid aan oefenmogelijkheden en is zeer populair onder de inwoners van Praag. U geniet van een glooiende golfbaan in parkstijl aangelegd, met holes tussen indrukwekkende oude bomen met veel water en bunkers. Naast het golfen kunt u het 13e eeuwse slot in Podebrady bezoeken welke vele malen zeer ingrijpend is verbouwd.

Golf Resort Benatky

Deze al met al vlakke golfbaan is gelegen in het beschermde natuurgebied Traviny nabij het stadje Benatky nad Jizerou, slechts 20 autominuten van de 'Gouden stad Praag'. Deze baan is met name bekend vanwege de uitdagende holes. De baan is aangelegd met een aantal waterpartijen en bunkers. Hole 6 is een ware uitdaging vanwege het aanwezige water. Er is ook een speciale 9 holes baan waar u prima kunt oefenen. Pas gerenoveerd clubhuis met vriendelijke en sfeervolle ambiance voorzien van een royaal terras vanwaar u een uitzicht op de baan Soudny geniet. Deze baan wordt als een paradijs onder de golfers beschouwd.

Golf Resort Konopiste Radecký

Golfresort Konopiste bereikt u slechts op 40 km afstand van de Gouden stad Praag. Het Golfresort beschikt over 36-holes. De 'oude' 18-holes Radecky course (PAR 72) en de 'nieuwe' 18-holes D' Este course (PAR 72). Voor de beginners is er een 9-holes "Public Course" (PAR 30). Een schitterend romantisch clubhuis, gevestigd in een 10e-eeuws gerenoveerd kasteel is gelegen midden op de Golfbaan. Het kasteel heeft veel authentieke details behouden en biedt veel oefenfaciliteiten. Het is omringd door glooiende velden en meertjes. Vanuit het restaurant van het hotel geniet u van een prachtig uitzicht op de baan.

Golf Resort Konopiste d'Este

Golfresort Konopiste bereikt u slechts op 40 km afstand van de Gouden stad Praag. Het Golfresort beschikt over 36-holes. De 'oude' 18-holes Radecky course (PAR 72) en de 'nieuwe' 18-holes D' Este course (PAR 72). Voor de beginners is er een 9-holes "Public Course" (PAR 30). Een schitterend romantisch clubhuis, gevestigd in een 10e-eeuws gerenoveerd kasteel is gelegen midden op de Golfbaan. Het kasteel heeft veel authentieke details behouden en biedt veel oefenfaciliteiten. Het is omringd door glooiende velden en meertjes. Vanuit het restaurant van het hotel geniet u van een prachtig uitzicht op de baan.

Grund Resort Golf

Het exclusieve Grund Resort Golf ligt in het bekende Reuzengebergte 160 ten noorden van Praag. Deze baan behoort toe aan de top 10 golfbanen van Tsjechië.  De originele baan is gebouwd in 2000 door Vaclav Hruby, par 34 en is in 2009 aangepast naar 18 holes met par 36. Op de baan geniet u van een adembenemend  uitzicht op het Reuzengebergte met de hoogste berg “Snezka”. Een goed onderhouden glooiende 18 holes baan met indoor driving range, putting green en chipping green.

Praag City Golf Club

Praag City Golf Club is een prachtige golfbaan op slechts 15 minuten van het centrum van Praag. Ideaal te combineren als u zowel de stad Praag wil bezoeken als een keer wil golfen. De golfbaan ligt zuidwest van Praag in de wijk Zbraslav. De baan is oorspronkelijk aangelegd voor professionele toernooien op het hoogste niveau. Verschillende toernooien worden hier ook gespeeld, maar de baan is tevens heel toegankelijk voor recreatieve golfers.

De baan kent twee gezichten met de vlakke 'Links Nine' en de meer glooiende waterrijke 'Lakes Nine'. Door deze variatie is Prague City GC een interessante golfplek voor zowel beginners als gevorderden.

Loreta Golf Club

Architect Keith Preston heeft deze prachtige 18 holes par 72 baan ontworpen evenals de goed bekende banen Albatross en Ypsilon elders in Tsjechië. Het is gelegen 40 km ten zuiden van Praag in het prachtige glooiende natuurgebied Posázaví. De baan heeft veel hagen, bossen en prachtige bomen. Met het ontwerp van de baan is tegemoet gekomen aan de eisen van professionele golfers.  Het resort heeft een driving range en comfortabel clubhuis met spa.

foto Golfbaan Albatross

Albatross Golf Resort is ontworpen door architect Keith Preston en werd geopend in 2010. Sinds 2014 is het een officiële locatie voor D + D REAL CZECH MASTERS als onderdeel van de EUROPESE TOUR. Sinds 2014 is het ook lid van het EUROPEAN TOUR PROPERTIES-netwerk. Albatross wordt regelmatig verkozen tot nr. 1 in Tsjechië. Het resort biedt moderne en hoogwaardige faciliteiten en diensten, waaronder een breed scala aan trainingsfaciliteiten..

foto Panorama Golf Resort

Panorama Golf Resort ligt op slechts 35 minuten rijafstand van Praag en biedt 27-holes die aan de behoefte van alle categorieën golfers zullen voldoen. De eerste negen holes verweven aangrenzende bossen, gevolgd door negen holes gelegen op uitgestrekte weilanden samen met de derde set van negen holes die leiden naar de rivier de Sázava met zijn symbolische hoge rotsen. Alle 27 holes bieden een ongebruikelijke diversiteit voor golfers en hebben een onmiskenbare individualiteit, die een gedistingeerd stempel drukt in de geest van golfers. Het pittoreske landschap van Posázaví en de gastvrijheid van de stad Kácov dragen bij aan de gemoedelijke sfeer van het hele resort.

sticky video